ÅSIKT

Varför får Jean hela skulden?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Big Brother har jag fanatiskt följt sedan starten, så att ringa hem till mig kl 19–20 på kvällarna är inte lönt ? Jag slötittade i tisdags kväll när deltagarna hade den aktuella festen i huset. Jag såg när Carolina gick in till Foffo och Angela och sa att Oliver och Olga kysstes. Oliver var väldigt berusad, förstod han att Olga krupit ner hos honom? Olga var även hon mycket berusad och hängde verkligen på flera av killarna på ett sätt som jag upplevde var rätt pinsamt. Sexuellt ofredande? Det var ingen av killarna som var intresserad i alla fall, men hon gav sig knappt.

Efter händelsen med fefferonin och smöret blev jag bokstavligen skitförbannad och tänkte att detta är sexövergrepp! Fy attan, så taskigt och förnedrande! Han ska ut i torsdagens utröstning var min tanke. Och Big Brothers filmteam som såg och hörde vad som hände – skyldiga, absolut!

Men sedan började jag tänka på att den enda kille som inte var med i gruppen på riktigt i BB-huset, som hela tiden verkade vara osäker och hade ett otroligt självhävdelsebehov – var ju Jean. Gjorde han detta för att imponera, bli accepterad? Jag tror det.

Sedan kom tankarna på hur Olga betett sig på kvällen, mot killarna. Är det mer accepterat, är det någon skillnad? Varför är bara Jean boven i dramat? Vad har Kanal 5 för skyldighet i det här och vad kommer det att få för konsekvenser för framtiden? Kanal 5:s skuld är att de har satt in unga och omogna personer i huset. För vem fasiken festade med begränsningar i den åldern?

Folk vill ha skandaler, vi vill ha någon att hata och någon att tycka om. Jag själv skulle också vara en person med starka åsikter i ett sådant program, och antingen så gillar man det eller så gör man inte det! Det finns inget mellanläge.

Vi pratar illa om Big Brother men vill ändå se det. Riktigt sjukt, faktiskt. Kommer Big Brother att gå i stöpet nu? Nej, det tror inte jag. Jag tror att folk som inte har följt programmet riktigt hittills kommer att följa det nu. Det var ju likadant med Robinson för ett par år sedan. Jag tror att Big Brother-programmet kommer att leva vidare och till och med kanske bli ännu mer populärt.

Jag försvarar absolut inte Jeans beteende utan tycker att det var respektlöst och svinigt. Men är Olga bättre? Är du och jag bättre när vi dricker? Kan vi också göra kränkande grejer mot våra medmänniskor utan att tänka efter först?

Helena Kozan , 31-årig tvåbarnsmamma och trogen BB-tittare