ÅSIKT

Bjud lite mer på er själva, män

1 av 2
Nadya Shadab.
DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Killar kommer i alla olika skepnader: svin, klumpiga, fulla och tafsande – eller romantiska, gentlemannamässiga och artiga. Jag har mött många olika typer av män, allt från den vanliga svenska killen till restaurangägaren, skådisen och fotbollsstjärnan och vi får inte glömma musikartisten, ja det är en salig blandning av män i olika åldrar och med olika stil. Många av de män som uppvaktar mig är ganska ytliga. Jag känner att för mig krävs det mycket mer av människan i fråga än bara ytligt smicker. De behöver ge mig lusten att vara det de drömmer om, inte bara förvänta sig det.

Män har lagat romantiska middagar, de har tagit mig på månskenspromenader, och resor har även varit en ganska vanlig sak som jag blivit bjuden på. Det hör till saken att många män uppvaktar genom att försöka köpa allt jag pekar på, men det har inte lett till mitt hjärta. Materiell uppvaktning i all ära, men äkta känslor övervinner den dyrbaraste stenen. Att kunna spendera en kväll framför brasan tillsammans under en filt, är bättre än galapremiären.

Vem är då min drömman egentligen? För det första har makt alltid varit en tändande faktor för mig samtidigt som han ska kunna bete sig som en gentleman och ha fullkomlig självkontroll. Det är viktigt att han är framstående inom sitt gebit. Jag känner igen min drömman i till exempel karaktären Peter Burns (Jack Wagner) i Melrose Place. Hans maktstyre och rollpersonlighet gjorde mig knäsvag. Ett problem med män med makt är dock, hos dem jag har träffat i alla fall, att de också vill styra över mig, lite som en ägodel.

Andra saker som jag tycker är viktiga är att han ska vara duktig på att dansa och även ha en skön sångröst. När jag såg min drömman sist behövde han inte säga ett enda ord för hans blick hade redan sagt allt jag behövde veta ?

Jag tycker att den svenska mannen kunde bättra på sitt självförtroende lite och våga stå på sig mer. Våga ta chansen, helt enkelt. De flesta svenska killarna tittar men gör inte slag i saken. Bjud lite mer på er själva, ni är inte så trista som alla säger! Men jag tycker att svenska män klarar av starka kvinnor mycket bättre än andra nationaliteter jag mött. Att klara av en stark kvinna är inte bara att låta sig domineras av henne, man måste även kunna inspirera henne.

I allmänhet skulle

ni män behöva öva på att visa era riktiga känslor för tjejen ni uppvaktar, även när era vänner är närvarande. Ni skulle kunna ge mer av er själva, er tid, skrattet och gråten. Sluta vara så självupptagna och ta en paus för att ge kvinnan i ert liv riktig kärlek.

Nadya Shadab (Deltagare i dokusåpan Bachelor)