ÅSIKT

REPLIK Johan Romin: Regeringen sprider nymoralism

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Regeringens "Flicka"-projekt försöker förmå tunnelbaneresenärer att tycka illa om olika medier. ”Flicka” är indignerad över sexguider i tjejtidningar och sex-dokusåpor. Medierna befolkas av onda människor som ska tas i örat.

”Flicka” är en moralistisk kampanj. Man anser att det är upprörande med sex och TV ska inte visa folk som har sex eftersom 7-åringar kan titta.

Att regeringen sprider nymoralism i sann amerikansk anda är högst anmärkningsvärt. Självklart utnyttjar kommersiella medier att unga är intresserade av sex. Det är inget konstigt eller ens felaktigt. Det konstiga är att ”Flicka” fått för sig att det kan vara skadligt att se sex i TV eller läsa om det i Vecko-Revyn, om det nu inte är skrivet i RFSU-anda förstås.

Sex är helt ofarligt så länge det sker med lust, kondom och utan tvång och om min 7-åriga dotter råkar få syn på guppande täcken i Big Brother eller Lee-Britt i säng, So What! Vad tror ”Flicka” ska hända med henne? Att hon ska kräva sina stackars föräldrar på en egen piska?

Låt oss slippa regeringens moralister och deras synpunkter på ord som "doggy style" och "69". Eller anser ”Flicka” att man bara ska få skriva om missionären? Varför är det enligt "Flicka" mer upprörande att tjejerna haft sex i BB-huset än att killarna haft det? Så framställdes det i de reklamfilmer projektet tog fram för skattepengar. Varför är det alltid tjejers moral som ska upprätthållas? Det ”Flicka” propagerar för är Back to the 50's. Låt min 7-åring få slippa sådana ideal och skamkänslor.

Tidigare artiklar om "Flicka"-kampanjen

Johan Romin , Pappaledig TV-producent