ÅSIKT

"Bantningstips gör mig illamående"

Koncentrera er på riktig rasism

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag är en tjej på 17 år som irriterar mig på den så kallade glasskoden. Det var bland det dummaste jag har hört i hela mitt liv. Koncentrera er på riktig rasism i stället för att vända och vrida på två bokstäver som kan betyda ett visst datum. Jag kan ge mig sjutton på att ”Aftonbladet” också kan betyda något rasistiskt om man vrider och vänder lite på det!

Hanna

Svar: Artikeln är ett försök till ironi med anledning av debatten om Nogger black. Det vi vill visa är att det går att få till nåt hemskt eller rasistiskt av nästan vad som helst.

Själv skrattade jag mer än på länge när jag läste Svante Lidéns text. Och jag har fått många mejl från läsare som också har fått sig ett gott skratt.

Utbrändhet är inte något påhitt

Efter senaste dagars häxjakt på utbrända i form av skandalrubriker och artiklar att utbrändhet är påhitt, säger jag bara: Aldrig mer att jag köper Aftonbladet! Måste säga att med dessa artiklar har tidningen nått sin absoluta lägsta bottennivå. Att sparka på dem som redan ligger ner, fy f-n så lågt. Jag vet själv att utbrändhet inte är påhitt.

Johnny

Svar: Vill bara påpeka för dig att Aftonbladet aldrig påstått att utbrändhet är bluff. Däremot har en forskare sagt det i Aftonbladet.

Men vi har också haft artiklar som säger motsatsen. Och i onsdagens tidning berättar forskare om hur utbrändhet kan förväxlas med alzheimer.

Bantningstips gör mig illamående

Jag läste Söndagsbilagan och blev ärligt talat riktigt illamående när jag kom till sidan som handlade om hur en dokusåpa-tjej gick ner i vikt inför sitt bröllop.

Jag läste schemat över hur hon äter och tränar, och blev väldigt förbannad över att ni faktiskt hade tagit med den informationen med tanke på hur onyttig, för att inte säga skadlig, metoden verkade.

Skäms ni inte över att ni sätter dessa dumma ideér i människors huvuden, utan att tänka på konsekvenserna?

Sussi

Svar: Så här svarar Helene Arkhem som är biträdande chef för söndagsbilagan:

Hej Susanne! Tack för ditt mejl. Jag håller med dig i din kritik. Är själv engagerad i ämnet och har skrivit en bok om anorexi och andra ätstörningar. (Den heter förresten ”Jätten i spegeln” och kom ut för någon månad sedan.)

Men du! Du får skicka din kritik till rätt tidning! Artikeln som du kritiserar var publicerad i Expressens söndagsbilaga – INTE i Aftonbladet Söndag! Med vänlig hälsning, Helene.

Glöm inte bort det gamla rockgardet

Jag vet att ni får yngre och yngre läsare,men glöm inte bort oss som vill ha lite seriösa reportage om till exempel Springsteen, Dylan, Jackson Browne, Ulf Lundell, Eldkvarn, Kiss, AC/DC, Tom Petty, Rolling Stones. Ja, jag vet att ni har en liten notis om dom här artisterna lite då och då, men jag menar REPORTAGE.

Juha Westerlund, född 64

Svar: Jag gillar också flera av de artister du räknar upp. Och jag kommer aldrig att glömma de två klassiska Springsteen-konserterna på Ullevi i mitten av 80-talet. Härom dagen slingrade sig kön runt hela Globenområdet när biljetterna till sommarens Bruce-spelning släpptes. Så visst är intresset stort bland läsarna. Tyvärr är det mycket svårt att få intervjua de här megastjärnorna, därför finns det inte alltid så mycket nytt att skriva.

Men jag kan lova dig att det kommer att skrivas sida upp och sida ner i sommar när giganterna landar i Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM