ÅSIKT

"Sluta gulla med elit- feministerna"

Sluta gulla med elitfeministerna

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Om några undersköterskor, sömmerskor, och andra lågavlönade kvinnor, kallade till presskonferens i Gällivare och meddelade att dom samlat ihop namnunderskrifter med avsikt att starta ett kvinnoparti, skulle ni och de andra storstadsfixerade medierna ens höja på ögonbrynen? Du kan ju bara svara för Aftonbladet, men tror du att radion skulle ändra sina sändningar? Jag tänker på hur ni gullar med elitfeministerna när de vinkar med lillfingret för att tala om att de nu i alla fall ska starta ett parti.

Gillis Gustafsson

Svar: Tycker inte att Aftonbladet har gullat speciellt mycket med de ledande kvinnorna i det nya kvinnopartiet. Tvärtom har vi granskat dem ganska hårt. Och Aftonbladet skulle absolut skriva om undersköterskor i Gällivare som startar ett nytt parti.

Lagligt att publicera kontaktannonser

Hej Anders!

Det är ju glädjande att du inte gillar telefonsex, som du nyligen påpekat som svar på en fråga. Dock har jag en känsla av att dina personliga åsikter kanske inte är de viktigaste i sammanhanget. Frågan är ju istället, vilket jag faktiskt tror att du redan uppfattat, varför du som ansvarig låter publicera annonser för sådant? Och dessutom; varför ljuger du om att ni slutat?

MvH Hanna

Svar: Aftonbladet publicerar inga porrannonser som påstås av regeringen och deras Flickaprojekt. De kontaktannonser du syftar på är helt lagliga, de säljer inte sex och förmedlar inte prostutition. Om så var fallet skulle jag omedelbart stoppa dem. Annonsernas främsta syfte är förmodligen att tjäna pengar på betalsamtal och det är inte olagligt.

Tona ner kritiken mot sossarna

Läste ditt svar till Leif Johnsson om sossedrevet. Du svarar att ni kommer att granska Reinfeldt lika närgånget om nu olyckan skulle vara framme och denne vele-Pelle skulle bli statsminister. Men du glömmer en sak: Kritiken mot en socialdemokratisk regering blir alltid många gånger kraftigare beroende på de borgerliga tidningarnas övervikt. Därför borde en socialdemokratisk tidning nog vara en aning ”tillbakadragen” i kritiken för att få en någorlunda vettig balans och opinionsbildning.

Claes-J Holm

Svar: En tidning som tar sån hänsyn tappar snabbt i trovärdighet och dör sotdöden. Aftonbladet håller därför fast vid linjen att så neutralt det bara går granska makten, vem som än innehar den.

Högervänliga USA-korrespondenter

Nyss var det 30 år sen Vietnamkriget slutade. Det högtidlighöll Aftonbladets USA-korrespondent Per Bjurman genom att göra sig lustig över den svenska 60- och 70-talsvänstern.

I samma veva fick Bjurmans företrädare Fredrik Virtanen ett utbrott. Tommy Körberg hade haft synpunkter på intelligensnivån hos världsfrälsaren George W Bush och Virtanen mådde uppenbarligen mycket illa av det. Är det bara en tillfällighet att den ene högerslyngeln har avlöst den andre som Aftonbladets New York-korrespondent eller är det en redaktionell linje?

Sören Josefsson

Svar: Nej, det är ingen tillfällighet. Båda är mycket duktiga journalister.

ARTIKELN HANDLAR OM