ÅSIKT

Entreprenören Ayten Budakci driver en laserklinik för kvinnor

DEBATT

Ayten Budakci är framgångsrik företagare, en kvinna som inte har gett upp utan ser till att förverkliga sina idéer.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: Frida Lenholm
Envisheten är en av Ayten Budakcis drivkrafter.

Hon kom till Sverige som elvaåring, från den lilla byn Celep i turkiska Kurdistan.

I dag driver hon en laserklinik i Stockholms södra förorter samtidigt som hon arbetar deltid som sjuksköterska. Dessutom jobbar hon stenhårt för att kunna öppna ett äldreboende för sina landsmän. Hon tror att detta kan bli verklighet redan till hösten.

Vägen till framgång har inte varit någon dans på rosor. Ayten Budakci är frånskild tvåbarnsmor och reumatiker. Till en början trodde inte familjen att hon skulle lyckas som egen företagare. Hon fick ingen hjälp.

– Men det som drev mig, säger Ayten Budakci, var dels att jag ville tjäna pengar, dels att jag är en medmänniska. Laserkliniken startade jag för kvinnor med mörkt hår och ljus hy. Jag har själv haft en generande hårväxt och det fanns inga bra sätt att få bort håret.

Tanken på ett äldreboende kom när hennes föräldrar inte längre kunde ta hand om gammelfarmor.

– Jag önskar att hon blir min första kund.

Numera förstår familjen att Ayten Budakci är entreprenör. De stöttar henne. Att hon orkar trots sin svåra reumatism beror säkert på hennes envishet.

– Jag gillar positiv stress. När jag håller igång går det bra, när jag är ledig kommer jag knappt ur sängen, säger Ayten Budakci.

ARTIKELN HANDLAR OM