ÅSIKT

Hotet av Lars Adaktussons snopp enar S och M

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Debatt i tv mellan Persson och Reinfeldt. Så var det tänkt. Lars Adaktusson skulle leda den. Men så kom någon på att Adaktusson, enligt trovärdiga källor, har snopp. Det gick inte alls. Någon utan snopp måste leda debatten. Det var moderater och sossar plötsligt eniga om.

Föräldraförsäkring, ersättningsnivåer, våtmarker - det bråkar de om. Om man ska debattera sittande eller stående, med eller utan publik - sådant skapar stora klyftor mellan höger och vänster. Men ställda inför hotet av Lars Adaktussons snopp slöts det blåa och det röda ledet till ett enda gredelint.

Har de blivit komplett galna? Nej, men de har rådgivare. Någon av de där rådgivarna, röd eller blå, tänkte på Schyman, räknade snoppar i rutan och kom fram till att en snopp måste bort. Görans och Fredriks gick inte att röra. Alltså Adaktussons.

Rådgivaren övertalade sina nervösa chefer, som ringde andra sidan. Där satt en annan liten rådgivare. Som genast övertygade sina chefer om att de måste hålla med, om de inte vill bli uthängda som gubbslem.

Så låste sig alltihop. Hellre ingen debatt alls än en debattledare med snopp.

Och de här grabbarna, med sina rådgivare, vill leda landet.

Johan Hakelius