ÅSIKT

Vad är poängen med att fejka fetma?

Vad är poängen med att fejka fetma?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag undrar varför reportaget om den ”överviktiga” reportern gjordes, vad vill ni åstadkomma med detta?

Hon visar sitt eget motstånd mot överviktiga med artikeln, om man går ut med den inställningen som hon har så kan det ju bara bli som det blev för henne. Hon har ju en läskig inställning till överviktiga som gör mig arg, hon trycker ju ner dem ännu mera med sina knäppa åsikter. Tänk på dem som väger mer än 90 kg och är ännu mera överviktiga, hur känns det för dem att läsa detta? Att de egentligen inte borde vara gifta, ha barn, vänner eller vara attraktiva på grund av sina kilon?

Tora

Svar: Jag förstår inte riktigt din negativa reaktion på reportaget om överviktiga. Vårt syfte var att skildra omvärldens syn på överviktiga personer. Hur de behandlas i vardagssituationer.

Vi har fått jättemånga positiva reaktioner och tackmejl från överviktiga personer som tycker att detta var ett viktigt reportage.

Låt mig slippa ”rasar” i rubrikerna

Finns det en chans att vi tidningsläsare någon gång i framtiden kan få slippa rubriker där div personer ”rasar”? Det måste finnas fler än jag som väljer bort en kvällstidning med likartade rubriker!

MVH Björn Larsson

Svar: Ordet rasar, liksom en del andra förstärkningsord, har en tendens att användas lite för ofta av oss tidningsmakare. Håller med om att de bör ransoneras och sparas till dess att nåt rasar på riktigt, t ex börsen eller bensinpriserna.

Överklasstjej får för mycket utrymme

Hej.

Jag blir frustrerad, arg och ledsen. I söndags satt jag på min balkong och läste er tidning när jag kom fram till sidan 9. Där finns en stor bild på prinsessan Madeleine som tar av eller på sig en tröja och där det går att läsa om någon kärleksresa. Under denna bild finns en liten notis och en bild på en pojke som svälter till döds nere i Indien. Sju rader om en pojke som lever i extrem fattigdom och ett folk som lever i nöd och ett helt uppslag till en överklasstjej som står och solar på en balkong. Är det bara jag som reagerar?

mvh Erik Gustafsson

Svar: Jag tycker inte att det ena utesluter det andra. I en bra kvällstidning är både kändisar och mänskliga historier viktiga.

Vem granskar medierna?

Hej jag undrar en sak ...

Det är ju så att medierna granskar allt möjligt från regeringar till artister osv i all oändlighet, men hur är det med medierna? Vem granskar dem?

Tycker även att man borde förklara för folk att man inte ska tro ORDAGRANT vad som står i tidningen. Det är oftast inte fallet. Till alla vilsna medieslavar: TÄNK SJÄLVA

Jocke

Svar: Självklart ska du som läsare kunna lita på att det som står i tidningen är sant. Sen kan det naturligtvis uppstå fel ibland, men då ska det absolut införas en rättelse.

Och den bästa granskaren av vad vi skriver är du och alla andra läsare av Aftonbladet.