ÅSIKT

”Väldigt många är intresserade av sex och sexvanor”

Varför så få kvinnor i tidningen?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Varför är det så att av alla människor som nämns i Aftonbladet är 75 procent män och bara 25 procent kvinnor?

Borde ni inte skriva mer om till exempel kvinnor från andra länder och om personer under 25 år?

När tjejer är med i tidningen, tas de på allvar då?

Får de samma frågor som killarna?

Skriver ni mer om tjejernas utseende än killarnas?

På vilket sätt skiljer ni på artiklarna när det gäller killar och tjejer?

Zanna

Svar: Du har säkert rätt i att vi skriver mer om tjejers utseende än om killars, där måste vi bli bättre. Vi lever i 2000-talet och där är killar säkert lika modemedvetna som kvinnor.

Vad beträffar fördelningen mellan män och kvinnor som vi skriver om på våra nyhetssidor så har du i princip rätt. Aftonbladet speglar det samhälle vi lever i och där är det tyvärr så att manliga makthavare är betydligt fler än kvinnliga.

Tittar man däremot på våra bilagor så är det kvinnorna som är i majoritet.

Jag är trött på alla silikontuttar

Varför inte gömma silikonläppar och tuttar så att man bara kommer till de sidorna om man är intresserad. Nu tycker jag att alla matas med denna skit, genom att de är på framsidan.

Tänk på våra ungdomar och gör reklam för bra saker synligt. Tjejer och killer som presterar något annat än sex och silikonutseenden.

Irma Estung, Västerås

Svar: Vad som är skit eller bra smak är ju subjektivt. Och smaker och normer har alltid förändrats genom historien. När jag var ung skrev den tidens föräldrar insändare om det hemska i att vi unga lät håret växa och dessutom lyssnade på en brylkrämsindränkt, juckande rocksångare som hette Elvis Presley.

I vissa delstater i USA ville man till och med förbjuda hans musik. I dag är den generationen i 60-årsåldern och har förträngt sin frigörelseprocess. Nu gör vi precis som våra föräldrar. Vi förfasar oss över hur våra barnbarn i tonåren klär sig, vi förstår inte deras musik och vi ogillar tv-vanor.

Allt går igen.

Era bilder har ofta usel kvalitet

Ni har ju Sveriges och Nordens bästa tidning!

Varför händer det så ofta att bilderna i tidningen är så dåliga?

De är suddiga. Det ser nästan ut som att någon av färgerna ligger utanför konturerna. Jag köper Aftonbladet nästan varje dag och detta händer minst en gång per vecka, ofta mer.

Detta är väldigt irriterande då man kanske vill spara någon bild eller i vissa fall se vad det är på den.

Kan man inte begära bättre eller är det kanske tryckeriet i Växjö?

Lennart, Väckelsång

Svar: Ibland har vi problem med tryckkvaliten i våra tryckerier. Det yttrar sig bland annat i bilder med dålig färpassning. Självklart ska dessa tidningar kasseras och inte hamna hos våra läsare. I dag får tryckeriet i Växjö skämmas.

Sex hör inte hemma på löpsedeln

Vad har ”svenska folkets sexvanor” eller ”så gillar svenska kvinnor bli tillfredställda” med mera att göra på en löpsedel?

Löpsedel för mig innebär något speciellt som händer i Sverige eller i världen.

Känns som om man blir lurad. Att göra en bilaga med sexvanor är väl mer riktigt i så fall.

Janne Kristiansson

Svar: Väldigt många är intresserade av sex och sexvanor. Årligen görs det vetenskapliga undersökningar där människors syn på sexualiteten kartläggs. Därför är det inte så konstigt att media också tar upp detta ämne. Och det är inte speciellt ofta som sex hamnar på löpsedeln.