ÅSIKT

”Skyll inte allt på killarna”

Fler röster om våldtäkter

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Skyll inte allt på killarna

Detta är inget kvinnoproblem eller mansproblem. Detta är ett samhällsproblem.

Arbetslöshet, fattigdom, utanförskap, kyligt samhällsklimat. Allt detta gör att våldtäkter sker.

Sverige är ett kyligt land. Den som hamnar utanför hamnar det rejält. Om du försöker samtala med en främmande människa i affären, på bussen så möts du oftast av kyla, ointresse eller det tar helt enkelt stopp. Har man då hamnet snett i samhället så är det oerhört svårt att få nya kompiskretsar, träffa nya personer.

Lisa Åberg vill att killarna ska ta tag i problemet. Men hur? Det handlar om så mycket mer än bara våldtäkterna.

Det handlar om arbetslöshet, utanförskap, vårdköer, rasism, utseendefixeringen m.m. Hur ska killarna själva lösa alla dessa problem?

Mia Vennerberg

Bodström – alla kan inte ta en taxi

Thomas Bodströms råd att kvinnor inte ska gå ensamma, vittnar om en skrämmande okunnighet.

Han vet inte att 9 av 10 kvinnor är sysselsatta med ensamarbete och därav är det självklart ett flertal som nattetid tar sig hem själva.

I Thomas Bodströms värld ser man inte nattsköterskan som cyklar hem efter en vaknatt, seveneleven/servicebutiksbiträdet, som uttröttad går hem.

Eller tror han att deras lön alltid räcker till taxi hem?

Verklighet

Klä er mindre utmanande

Det är inte alls bara mäns fel att våldtäkter äger rum. Vi har suttit här nu ett gäng på 8 killar och diskuterat detta. Vi är alla lika förbannade.

Bara för att några män har begått en våldtäkt, ska väl inte alla män skyllas för detta.

Jag har flera tjejkompisar som har blivit våldtagna och nu i efterhand så inser dom i alla fall att i de flesta fallen så har det kanske inte varit männens fel.

Jag tycker inte alls att det är så konstigt att dessa våldtäkter inträffar. För i dag ser man hur massor av tjejer klär sig fruktansvärt utmanande. Om de klädde sig mer normalt, så skulle våldtäkterna minska.

Michael Edvinsson

Det är skönt att se att man fördelar polisens resurser rätt. Att man koncentrerar sig på sådana farliga brottslingar som Stefan Selacovic, istället för på alla dessa ofarliga våldtäktsmän som rumsterar i vårt avlånga land!

Trygga i Göteborg?