ÅSIKT

När kommer protestlistan mot protestlistan mot protestlistan?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Svenska kyrkan är vad som står mellan våra syndiga själar och en evighet i helvetets eldar. Eller – för helvetet är väl avskaffat – åtminstone mellanhanden mellan oss och salig frälsning.

Det är en allvarlig uppgift. Kanske är det därför Svenska kyrkan nu väljer att kommunicera med det allvarligaste av moderna metoder: protestlistan.

Det började förstås med kyrkomötets beslut om välsignelse av homopar. Gud, som enligt mandatfördelningen för tillfället mestadels är socialdemokrat, visade sig vara för en sådan välsignelse. Mot detta reagerade Hyssnaprästen Yngve Kalin. Han upprättade en protestlista, som ungefär 800 präster raskt undertecknade. Som reaktion på detta upprättades en ny protestlista, som protesterade mot Kalins protestlista. Antal undertecknare okänt.

Att låta frågan vila där vore, om inte en synd, så åtminstone synd. När kommer protestlistan mot protestlistan mot protestlistan? Och protestlistan mot protestlistan mot protestlistan mot protestlistan? Och protestlistan mot pro ?

Äh, ni fattar. Amen.

Johan Hakelius