ÅSIKT

Fler är intresserade av sex än av fotboll

Trovärdigheten till Wennman är borta

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Ser du inga problem med att ha en krönikör i England, Peter Wennman, som har kört ”följa John” med de engelska skandaltidningarna om Svennis under åren, men som nu gjort en helomvändning och försvarar honom när han slutat?

Trovärdigheten är borta.

Anders Svensson

Svar: Peter Wennman är en av Sveriges mest kunniga på engelsk fotboll. Och inte nog med det, han skriver initierat och vasst. Och ibland har han också glimten i ögat. Dessutom tillhör Wennman de skribenter som varit mest balanserad i rapporteringen om Svennis alla eskapader.

Varför så mycket sex i tidningen?

Varför är det så fantastiskt viktigt att hela tiden skriva om sex och sexrelaterade ämnen för Aftonbladet? Och dessutom på första sidan, som om det vore det viktigaste som har hänt i världen det senaste dygnet att folk får skavsår på heltäckningsmattan eller vad korkade deltagare har för sig i Big Brother.

Vi är många som har tröttnat på det och anser att en hel del av det som Aftonbladet skriver om hör hemma på herrtidningarnas sidor.

Peter

Svar: Jag tror faktiskt att fler svenskar är intresserade av sex än av till exempel fotboll. Trots det skriver vi säkert hundra gånger fler artiklar om fotboll.

Att det skrivs om sex har alltid väckt starka känslor. Själv är jag så gammal att jag minns när vår kollega Expressen lanserade sexrådgivarna Inge och Sten på 60-talet. Det var nytt, det vara fräckt och det skapade folkstorm. Sex skulle vara något som skedde under täcket i mörka rum.

Inge och Sten har fått många efterföljare. I Aftonbladet är det Malena Ivarsson och Lina Heed som ger sexråd och svarar på läsarnas frågor. Och de är många, det kan jag lova dig. För i dag, år 2006, har Aftonbladet, Expressen och många andra tidningar fått oss att våga prata om det mest naturliga av allt: kärlek och sex.

Kan jag köpa Aftonbladet i England?

Jag bor i Manchester i England och jag har länge velat få en svensk tidning här men utan resultat. Det finns inte ens på flygplatsen. Har du tillgång till någon form av lista över försäljningsställen här i Manchester som säljer Aftonbladet?

Caroline

Svar: Det är nog tyvärr så att Aftonbladet inte säljs i Manchester. Men att läsa våra nyheter på aftonbladet.se är inte heller fy skam.

Chockad över bilder på er hemsida

Jag blev chockad när jag på nätet såg de fruktansvärda bilderna på katter som plågades till döds. Varför visar ni något så hemskt? Förstår ni inte att detta upprör många människor som läser er tidning och er sajt? Nu vill jag veta hur ni tänkte när ni publicerade detta. Men ni kanske bara vill provocera och chocka.

Elin Andersson

Så här svarar Kalle Jungkvist som är ansvarig utgivare för vår nättidning:

En tidnings uppgift är att publicera, avslöja och väcka opinion, inte att undanhålla relevanta fakta även om det kan vara stötande för vissa personer. Detta gäller naturligtvis även övergrepp mot djur.

Jag har fått flera mejl från personer som är upprörda över att vi publicerat bilderna och artikeln om katterna. Vi har i samband med länken varnat för att bilderna är starka. Samtidigt som det för mig är självklart att publicera just för att avslöja ett mycket allvarligt fall av djurplågeri. Jag ser inte någon anledning att förtiga det som hänt, inte heller att avstå från bilderna. Det är ju just bilderna som på allvar visar graden av övergrepp.

Vi publicerar ibland protestlistor då det finns en identifierbar mottagare att protestera till.

I detta fall kunde man möjligen rikta protesten mot den kinesiska regeringen för landets bristfälliga lagstiftning om djurskydd.