ÅSIKT

Vi publicerade inte de värsta detaljerna

Varför har löpsedlar nonsensnyheter?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag och många av mina vänner, bekanta och familj har pratat mycket om kvällstidningarnas löpsedlar och vad man kan göra för att tidningarna ska börja locka läsare med andra löpsedlar eftersom dagens löpsedlar dumförklarar svenska folkets läsintresse. Vi vet inte vart vi ska vända oss för att få ändring på fokuseringen av nonsensnyheter för att i stället få fokusering på viktiga nyheter. Hagamannen är ju en av de få mer viktigare nyheterna på senaste tiden, men inte vad som händer Big Brotherdeltagarna.

Det finns så många andra tidningar som redan har skvaller som sin inkomst.

Lisa Palmér

Svar: Löpsedeln berättar långt ifrån alltid om det viktigaste som hänt i världen. Löpsedeln är en kommersiell signal som ska locka till spontana köp. Andra gånger berättar den om stora nyheter som är viktiga och intressanta.

Men som du säkert förstår gör vi inte löpsedlar på t ex Melodifestivalen för att sänka upplagan. När 4 miljoner tv-tittare följt denna schlagertävling finns ett stort intresse av att få läsa vad som hänt bakom kulisserna. Du säger att du bara vill ha löpsedlar med viktiga budskap. Tyvärr är du inte representativ för svenska folket. Jag har själv gjort 1000-tals löpsedlar genom åren och den som sålt i särklass sämst löd: ”Klart i natt; Fred i Bosnien.”

Skriver ni bara när det går bra?

Enligt Tidningsstatistik har Aftonbladets upplaga minskat mest av alla tidningar i Sverige. Hur förklarar du det?

Aftonbladet har alltid varit duktig på att skryta när det gick uppåt men borde ni inte skriva lika mycket när det går bakåt och förklara varför?

Silvio Ronga

Svar: Aftonbladet är en av få tidningar som varje månad redovisar sin upplaga. Detta sker både i med- och motgång.

Jag vill läsa mer av Robert Collin

Varför skriver inte Robert Collin fler artiklar i Aftonbladet? Jag gillar verkligen att läsa det han skriver.

John John

Svar: Robert är en mycket duktig motorjournalist som också tilldelats Stora Journalistpriset för sin hårda granskning av bilindustrin. Vill du läsa mer av hans artiklar rekommenderar jag dig att köpa Aftonbladets biltidning varannan lördag.

Var finns respekten för de anhöriga?

En pojke dödas under fruktansvärda omständigheter. För Aftonbladet finns tydligen inte några gränser för hur detaljrikt detta kan skildras. Var finns respekten för pojken, anhöriga och alla oss andra som får alla dessa otäcka rubriker rakt upp i ansiktet?

Gunnel Fälth

Svar: Mord är alltid hemskt, och är det ett barn som är offret känns det ännu värre. I det fall du syftar på finns massor av hemska detaljer i polisutredningen som Aftonbladet valt att inte publicera. Sedan kan det säkert vara så att många tycker att vi varit för närgångna i alla fall.