ÅSIKT

Hur ska vi få ett kärleksfullare och mera rättvist samhälle?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Mord, våldtäkter, misshandel – vad är det för människor som utför de här bestialiska handlingarna?Har alla de här personerna vuxit upp utan kärlek, omtanke och respekt?

Nej, jag tror inte det är hela sanningen, men en del av den. Det är bevisat att?små barn som inte får kärlek inte kan utvecklas normalt, de riskerar att sluta växa och kan i värsta fall dö. Finns det så kallade O-människor (som jag läst i en bok) som är helt känslokalla och utan ”hjärta”, eller är alla psykopater? Eller är samhället så sjukt och på väg att kantra utan möjlighet att styra? Nej, jag hoppas att vi tillsammans kan vända våldstrenden!

Många gånger har jag tänkt på att om/när vi når jämställdhet – rättvisa åt alla, allas lika värde, ingen underställd den andra – då minskar eller försvinner våldet! Jag tror faktiskt fortfarande på det, inte endast för att jag är kvinna utan för att det är en stark vision jag har.

Att det måste börja i hemmet är självklart. I skolan behöver införas jämlikhet och andlig utveckling på skolschemat. Det måste till rejäla förändringar. Det går inte på en dag men är fullt möjligt med lite vilja.

Själv tror jag att andlighet är viktigt, att vi både är en andlig och en fysisk varelse och att alla hör ihop med allt annat levande och att vi är ett med naturen.

Om vi utvecklas andligen kommer vi att förstå vilka vi egentligen är – att alla är unika varelser och arbetar mot samma mål, kärlek och lycka! Hur lätt skulle det då inte vara att hjälpa varandra i stället för att misshandla eller döda varandra?

Ja, jag tror faktiskt att alla har mer att vinna på ett mer jämställt samhälle, även männen. Vi har ju sett att det inte blivit bättre under de tusen år som det varit patriarkat.

Den Guden/Gudskraften jag tror på är i alla fall kärleksfull – allt annat som händer i världen ska vi människor ta ansvar för och stå för.

Fram för jämställdheten och det kärleksfulla samhället!

Läsarnas val

Monika Norstedt (hypnosterapeut Norrtälje)