ÅSIKT

Det finns så mycket roligare saker än sex

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Har länge känt mig manad att klargöra något som jag och många med mig tänkt och känt. Det handlar om alla dessa sex-löpsedlar och artiklar, vilja jag förstår säljer bra.

Men – stort MEN – nu är det så att vi är många som inte alls känner igen oss. Väldigt mycket handlar i dag om kvinnors lust, njutning, friheter, sexualitet och hur vi alltmer har sex på våra villkor. Och visst, det är ju bra, men nu är det så att de allra flesta av oss faktiskt inte är speciellt intresserade av sex! Förvånade? Det var en i vårt tjejgäng som vågade ta upp ämnet, hon kände inte alls igen sig i allt som skrivs, och vi började prata om det och höra oss för.

Resultatet var slående: Vi tycker inte att det är speciellt kul eller intressant! Och det beror inte på att vi är känslomässigt hämmade, har hormonstörningar, dåliga förhållanden eller svåra uppväxter och så vidare. Nej, det finns andra saker som helt enkelt är mycket roligare.

Varför skrivs det inte om det?

Alla dessa artiklar får folk att tro att det är fel på dem för de inte alls känner så och inte ens vill ha det så. Även många män känner detta.

Visst har det sin tid, tjusning och hälsobringande effekt, men jag och mina väninnor väljer mycket hellre annat (se listan).

Det betyder inte att vi inte kan ha sexuell samvaro och njuta av den – ibland! Men som sagt, mycket annat är sååå mycket roligare.