ÅSIKT

"Är högern helt fläckfri?"

Tidningen påverkar idrottspubliken

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

De senaste åren har fotbollen helt plötsligt fått hur mycket uppmärksamhet som helst i media, vilket så klart gynnar fotbollsrörelsen, men andra sporter får lida.

Ishockeyklubbarnas ekonomi är i botten mycket på grund av detta, fast vi är så fantastiskt framgångsrika. Tänk på att ni har stor påverkan på svensk idrott, ni bestämmer vart publikens pengar ska gå.

Patrik

Svar: Visst skriver vi mycket om fotboll. Sverige har ju gjort fantastiskt bra ifrån sig i VM- och EM-sammanhang ända sedan den fantastiska sommaren -94 då Sverige blev trea i VM. Det blev en kick även för fotbollsintresset på hemmaplan.

Men vi skriver faktiskt väldigt mycket om ishockey också, inte minst den här vintern då en rad NHL-stjärnor spelat i Elitserien. Jag tror faktiskt inte att hockeyfansen har så mycket att klaga över. Det finns andra sporter som blir betydligt mer styvmoderligt behandlade.

Ni säljer lösnummer på skapa mer segregering

Vi muslimer är öppna för all kritik och diskussion om vår religion men vi kan inte acceptera lögner. Jag som muslim fördömer Runars lögnaktiga tal om Mohamed, fred vare med honom, och felet ligger först och främst hos Aftonbladet, som för att sälja lösnummer använder sig av en provokation som kan skapa mer segregering och depression i samhället. Ska ni skriva om islam ber vi er att kontakta en lärd imam innan artikeln publiceras.

Muslim i Skåne

Svar: Det är inte första gången jag ställts inför de synpunkter du framför. Passar inte nyheterna är det budbäraren, det vill säga media, som ska kritiseras.

Dagstidningarnas uppgift är att rapportera intressanta nyheter. Och vi på Aftonbladet tyckte det var en intressant och uppseende nyhet när vi kunde berätta vad Runar sa i sin predikan. Lärda imamer har också fått uttala sig i Aftonbladet.

Är högern helt fläckfri?

Med tanke på alla drev mot sossarna på senaste tiden undrar jag: hittar ni aldrig några oegentligheter på högersidan eller återger ni bara sådant ni hittar i Dagens Nyheter? Ni kallar er oberoende socialdemokratisk, men det verkar vara tvärt om.

Leif Johnsson

Svar: Jodå, Aftonbladet är oberoende socialdemokratisk på ledarsidan. På nyhetsplats däremot, och det är viktigt, är Aftonbladet helt oberoende. Det betyder att vi inte har några lojaliteter vare sig till höger eller till vänster. Nu råkar det vara sossarna som innehar regeringsmakten, därför är de naturligtvis intressantare att granska än centern. Men jag kan lova dig att om Fredrik Reinfeldt blir statsminister så kommer granskningen att vara lika närgången.