ÅSIKT

Replik: Det är inte sant, Maria Carlshamre

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Svar till Maria Carlshamre:

Till mig upprepar du samma påståenden som du på fi:s hemsida försökt slå i dina medsystrar – de blir inte mera sanna för det. Du påstår att din bokföringsbyrå inte gjorde det jobb den fick betalt för. Men i tingsrättens dom mot dig medger du att du inte skickade något underlag till byrån att bokföra för! Alla kvitton och fakturor fanns nämligen hemma i din kökslåda – i närmare ett år! Onekligen ett exotiskt sätt att sköta ett aktiebolag. Rapporterna till skattemyndigheten ska bokföras och skickas in varje månad innan den 12:e.

Stora skulder uppkom till Stockholms taxi där du använt ditt bolagskort utan täckning. Till täckning för dessa skulder skulle det hos dig finnas ett så kallad apportkapital på i allt 385 000 kr. Men detta kapital bar du enligt egen utsaga ut på trappen – och slängde det sedan!... Kan det så kallade apportkapitalet möjligen ha varit en gnutta övervärderat?

Tingsrätten biföll bokföringsbyråns förklaring om din uteblivna rapportering och dömde dig. Varför överklagade du inte domen?

Vad angår vår gemensamma taxiresa till Umeå SVT är det alldeles rätt att jag inte ville dela taxi med dig. Orsaken var dock inte personliga aversioner, utan ett uttalande du råkade fälla i taxin. Vi skulle på SVT båda debattera att amerikanerna nyss invaderat Irak. Jag hade just kommit hem från Bagdad, där jag två gångar har upplevt civilbefolkningens ohyggliga lidande. I taxin satt du och kvittrade: ”Om en vecka går amerikanerna in i Bagdad och sen är allting klart!”

Var finns ditt ekonomiska och politiska omdöme?

ARTIKELN HANDLAR OM