ÅSIKT

Hur är det med språket egentligen?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag har under flera års tid småirriterat mig på att ni skriver ”USA-soldater”. Det är lika felaktigt som att säga ”Sverige-soldater”, det heter ”amerikanska soldater” eller ”svenska soldater”! Det är helt förunderligt att ett sådant sandlådespråkbruk förekommer på en tidning som skryter så till den milda grad om både sin upplaga och betydelse.

Är det bara PRAO-elever som skriver artiklarna eller...?

Ursäkta att jag tar i lite, men man börjar ju undra om någon korrekturläsning existerar och var ribban ska ligga, med tanke på er omfattande exponering och inverkan på gemene man, speciellt ungdom. Det är trots allt bra att ni finns och kolumnisterna är en stor källa till läsglädje & klart tankeväckande.

Svar: Det glädjer mig att du uppskattar Aftonbladets kolumnister, det är du för övrigt inte ensam om. Vad beträffar ditt soldatexempel så har du naturligtvis helt rätt.

Ni skriver för mycket om alkohol

Ni skriver alldeles för mycket om alkohol i Aftonbladet. Förstår ni inte att många ungdomar lockas att börja dricka på grund av er propaganda.

Senast skrev ni om en undersökning som uppmanade människor att dricka två glas vin per dag för att sänka blodtrycket.

Svar: Den undersökning du syftar på är den största studie som någonsin gjorts i detta ämne. Den omfattar 51 000 manliga sjukvårdsanställda i USA.

Naturligtvis ska Aftonbladet berätta om dessa intressanta forskarrön även om du och en del alkoholaktivister har svårt att acceptera resultatet.

Äntligen! Tack för ”Härligt Hemma”

De flesta frågor du får till Hörru Anders verkar vara negativa. Därför vill jag komma med lite beröm i stället. Jag vill helt enkelt tacka för nya bilagan ”Härligt hemma” som jag nu köpt några nummer av. Tänk att kändisfixerade Aftonbladet kan göra en tidning för alla oss som struntar fullkomligt i vad Lasse Berghagen och andra kändisar gör på sin fritid.

Svar: Är man chefredaktör får man nog tåla lite kritik från läsarna. Men självklart blir jag glad över ditt beröm. Tidningen har nu funnits i knappt två månader och har tagits emot mycket väl av Aftonbladets läsare. Och precis som du är jag mycket nöjd över resultatet. Den duktiga redaktionen för Härligt hemma har gjort ett kanonjobb, det tror jag du håller med mig om.

Jag vill slippa se sporten i tidningen

Aftonbladet, och TV också för den delen, tycks tro att alla svenskar älskar sport. Jag är så trött på att ständigt mötas av dessa svettiga fotbolls- och ishockeyspelare så fort jag öppnar tidningen eller slår på tv:n

Svar: Sport är viktigt för väldigt många av Aftonbladets läsare.

Men naturligtvis respekterar jag dig och andra sporthatare som tycker att det blivit för mycket av det goda.

Nu ligger ju allt sportmaterial i en egen tidning och du kan enkelt lyfta den åt sidan och ägna dig åt allt annat spännande som står att läsa i Aftonbladet.