ÅSIKT

Jag vill titta på golf – inte fotboll, boxning och dålig film

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Tack för ingenting, Viasat! När ni införde en ny kanal med bara golf blev jag först väldigt nöjd. Det är ju anledningen till att de flesta golfare valt just Viasat som leverantör. Viasat har hittills visat mycket golf på sportkanalerna.

Men för något år sedan ändrades villkoren så att man blev tvungen att uppgradera till Viasat ”guldpaketet”. Jag blev tvingad att ha de fullständigt värdelösa filmkanalerna samt en massa annat trams som jag inte är intresserad av för att kunna se golfen.

Det var irriterande.

Viasat tvingar alla golfintresserade att betala 299 kronor i månaden i stället för som tidigare 149 kronor för att få golfen. Om det varit möjligt att välja hade alla säkert gladeligen valt bort filmkanalerna. Nu tvingas vi först att teckna ett guldabonnemang och sedan köpa till golfkanalen för ytterligare 99 kronor per månad. Tekniken tillåter Viasat att sälja separata kanaler till olika abonnenter.

Det hade varit okej med 299 kronor även om det är något över smärtgränsen. Men att höja och dessutom tvinga oss att ha kvar sportkanalerna som enbart sänder fotboll och boxning som vi inte är intresserade av är ett hån.

Till detta kommer filmkanalerna som bara sänder skitfilmer. Jag blir lika förvånad varje gång jag bläddrar förbi dessa kanaler. Hur i all världen hittar ni all denna skit? Till och med TV4 och SVT sänder bättre och nyare filmer än ni och ni har ändå mage att ta 300 spänn för skiten!

Fundera igenom ert koncept och släpp kanalerna fria.

Jag hade gärna prenumererat på golfkanalen separat tillsammans med basutbudet som är det enda som är värt något i ert utbud.

Nu blir det nog Boxer i stället för både mig och mina bekanta.

Johan Olson , golfare och tävlingskommittéordförande , Bjärred