ÅSIKT

Det behövs en ny politisk kraft

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är ingen lätt uppgift att idag vara en duktig entreprenör när staten sakta men säkert monterar bort förutsättningarna:

Trots allt prat om en levande landsbygd är det i praktiken uppenbart att de etablerade partierna vänt oss ryggen. Det jäser där ute. Glesbygds- och inlandsupproret är exempel på detta.

Men den ilskan och kraften kanske kan komma att användas till något positivt. Till exempel bildandet av ett nytt landsbygdsparti. Vem vet. För det behövs en ny politisk kraft som tar upp kampen för det Sverige som finns utanför 50-skyltarna.

Många stureplansdebattörer och trottoarpolitiker vill gärna lyfta fram storstäderna som Sveriges motor. Tjänstesektorn i all ära. Men att klippa håret, blanda drinkar och städa åt varandra bidrar inte speciellt mycket till de exportintäkter som behövs för att hålla vårt land igång.

Det är fortfarande de traditionella basnäringarna typ skogen, gruvorna och elproduktionen som drar det lasset. Den verkliga motorn finns i glest befolkade områden. Landsbygdsbefolkningen delar gärna med sig av dessa tillgångar. Men vi vill inte bli rånade på allt!

P-G Wahlgren,

Årböle byalag

Läs övriga inlägg: