ÅSIKT

Så här tycker läsarna om förändrad sjukförsäkring

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Sveriges välfärd ett minne blott?

Inte trodde jag att det skulle gå så snabbt att montera ner vår välfärd. De som byggde upp den har ju inte gått ur tiden ännu så vi har inte haft den så länge. Men nu verkar den vara ett minne blott för de flesta i vårt samhälle.

Jag har varit mycket sjuk och länge men är nu tillfället frisk. När jag var sjuk fick jag lära mig att det var bara jag själv som kunde känna hur jag mådde och sen fick jag behandling efter det. Nu ska man ha samma mall att gå efter vid olika sjukdomar i hela landet.

Vad jag vet är vår nuvarande regering väldigt inne på att man som individ själv skall få bestämma hur man vill ha det . Men i denna fråga som verkligen är individuell skall någon annan bestämma när du är frisk. Faller du utanför ramarna får du skylla dig själv.

Hur cynisk får man vara mot dem som betalar makthavarnas löner (de lever ju på skattepengar)?

Njurtransplanterad

Vad går mina skattekronor till?

Vi har alla olika förutsättningar redan från vi föds, och sedan händer saker under livets gång, som oftast man inte kan påverka, och via skatten har vi betalat in till en sjukförsäkring, som skall hjälpa människor när sjukdom/olycksfall träder in. 

Det kan drabba, vem som helst, när som helst! Ett så här hårt, cyniskt, inhumant, klassamhälle, vill ingen ha! STOPPA detta! 

Skattebetalare   

Personligt övergrepp

Varför skulle denna eländiga regering behöva drabba mig som arbetsskadad arbetslös med två år kvar till pensionen.

Ska söka jobb som inte finns. Har jobbat i 45 år och betalat skatt + a-kassa men fortfarande skall jag söka jobb lika aktivt som en 20-åring. Regeringen har drivit arbetslinjen in absurdum. Har även uppmanats av arbetsförmedlingen att ta förtida pension, vilket jag tycker är ett personligt övergrepp.

Ingemar

Människofientlig politik

Den svenska anda som tidigare socialdemokrater och fackföreningsfolk byggde upp gjorde det självklart och naturligt för alla och envar att hjälpa de människor som inte hade det så bra så att alla kunde få det ”ungefär” lika bra. Långt ifrån fullständig social rättvisa uppnåddes. Men empati och välvilja hos oss medborgare är en ingrediens som alltmer byts ut mot våra primitiva djuriska egenskaper som späds på med en människofientlig politik som den borgerliga regeringen driver. Vad de tydligen inte fattar är att detta kan och kommer att slå tillbaka på dem själva! 

Håkan Eliasson

Det är att slå bort benen på mig

Jag trodde inte att det fanns sympatiska handläggare på f-kassan som förstod problemen, och vågade gå ut med dem i pressen. Själv så har jag en tidsbegränsad sjukersättning på 50 procent och med träning och läkarkontakter så strävar jag efter att kunna bli så pass bra i ryggen att jag skall kunna vara yrkesverksam till 75 procent. Att ta bort min sjukersättning är som att slå bort mina ben och förstöra allt arbete som jag lagt ner på att komma så här långt.

Jag har arbetat som byggnadsmålare i 25 år. Det som har förvånat mig mest är att f-kassan inte verkar ha en aning om vad en målare gör eller hur vår arbetsmiljö och arbetssituation ser ut och att vi ofta drabbas av arbetsskador och belastningsskador. Att jag dessutom är kvinna ökar inte precis deras förståelse för mina skador, det utreds inte ordentligt utan man får endast höra du har blivit gammal. Jag är 40 och jag tycker inte att det är gammalt. Men jag är en mycket envis kvinna och jag tänker inte ge upp jag vill arbeta och jag tycker om att arbeta.

Ingela Carlsson

byggnadsmålare på halvtid

Var är ansvaret, Reinfeldt?

Vad gör vi sjukskrivna om vi inte kan få ersättning? Jag har arbetat med människor fram till den dag jag drabbades av utmattningsdepression. Det har tagit mig sex år att komma upp i en arbetsförmåga på tio timmar. Nu talade min handläggare på FK om att om jag inte klarar heltid inom ett år så är det mitt ”val” och jag kommer inte att få någon som helst ersättning från FK.

Jag har inget val. Jag kommer inte att kunna försörja mig. En person som fått indragen ersättning har tagit sitt liv. Hur många till blir det?

Fredrik Reinfeldt, ta ditt ansvar för att Sverige får behålla sin kristna grundfilosofi där man tar hand om sin nästa!

A-M Värmland

ARTIKELN HANDLAR OM