ÅSIKT

Våra vinstpengar skapar nya jobb

Solveig Sunnebo: Med pengar över vågar man satsa

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vänsterpartisten Rossana Dinamarca har aldrig träffat mig eller besökt någon av de förskolor jag driver. Ändå hävdar hon att ­barnen där far illa, eftersom jag tar ut lön för mitt arbete och för att mitt förskoleföretag Helianthus lyckats gå med överskott. Det är kränkande inte bara för mig, utan också för mina medarbetare.

Alla som drivit företag vet att ordning i ekonomin är en förutsättning för att kunna överleva och utvecklas. Med pengar över när löner och räkningar har betalats vågar man satsa på nya idéer. De som en gång riskerade sina pengar för att företaget skulle ­kunna starta kan få en rimlig återbäring.

Rossana Dinamarca påstår också att jag tagit pengar från mina svenska förskolebarns utbildning för att starta förskolor i Norge. Det har hon hittat på, för påståendet är inte sant. Helianthus driver inga norska förskolor.

Däremot har vi, tack ­vare att vi lyckats göra överskott, ­vågat ­exportera konceptet med ­rullande bussförskolor och ­mobil pedagogik.

Och eftersom intresset är så stort har vi fått anställa fler i ­Helianthus här i Sverige – jobb som annars inte hade funnits.

Vad den svenska välfärden förlorar på utvecklingskraft och nya jobb har jag svårt att förstå.

Solveig Sunnebo
Grundare och ägare av Helianthus, som driver förskolor