ÅSIKT

”Jag har stor respekt för handikappade”

Eric Saade om parkeringskritiken

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Hej alla!

Jag har sett reaktionerna på intervjun med mig i GP som publicerades i söndags som också ledde till debattartikeln i Aftonbladet häromdagen och jag förstår reaktionerna till 100%!

Mitt enda svar på detta extremt löjliga citat som jag anser att GP har kokat ihop är att jag har blivit helt felciterad.

Jag minns denna händelsen ganska väl.
 

Vi var på väg till en intervju/fotoplats då vi gick förbi min bil.

Jag kollade så att min biljett inte gått ut, då jag har dragit på mig ganska mycket P-böter som nyinflyttad i Stockholms innerstad.

Så som jag sa det nu, sa jag det även då. Inte mer, inte mindre.

Framförallt trodde jag inte att jag var mitt i en intervju, då jag trodde vi var på väg till den.

Dom som känner mig som artist och följer min musikkarriär vet att jag oftast bojkottar allt snack som inte har med musik att göra, då musik är det enda anledningen till att jag är en offentlig person.

Därför skulle jag ju inte heller i en intervju börja prata om P-böter.
 

Jag inte så upprörd över att GP har skrivit att jag dragit på mig mycket P-böter. Det är trots allt sant, men endast mitt problem.

Jag är dock väldigt upprörd över att dom skriver att jag hela tiden står på handikapplats, och att det skulle vara min stil. Det har jag aldrig sagt.

Jag har väldigt stor respekt för handikappade och kan tillägga att min mamma jobbar inom hemvården så jag har stor insyn.

Det här citatet som Göteborgsposten har publicerat får mig att låta som att jag är helt dum i huvudet. Jag har genom min presskontakt försökt få GP att publicera en rättelse av detta citat då jag känner mig extremt felciterad, men GP vill inte göra det då den skrivande journalisten anser att jag har sagt detta. Ord står mot ord helt enkelt.

Därför är jag nu tvungen att leva med att det är publicerat och hoppas på att du och svenska folket skall förstå att jag inte sagt dom här orden.

Jag ber om ursäkt för att denna lögn har rört upp starka känslor. Det är som sagt 100% förståeligt.

Nu ska jag lämna detta bakom mig och jobba vidare här i Düsseldorf med Eurovision.

Ikväll är det final!
 

Vi ses snart!

Kramar

Eric Saade.

FAKTA

DEBATTÖREN

Eric Saade, 20 år, Stockholm.

Artist och bilist. Sjunger för Sverige i Eurovison songcontest i kväll.

DEBATTEN

I en intervju i Göteborgsposten förra helgen pratade Eric Saade om sin vana att felparkera, bland annat på platser avsedda för handikappade. Ett uttalande som kritiserats bland annat av Eva Samuelsson (KD). Saade hävdar att han är felciterad.

ARTIKELN HANDLAR OM