ÅSIKT

Stefan Löfven, ring så kan vi prata igen!

Läsaren Monica: Nu har jag några frågor om situationen som Sverige befinner sig i

På valdagen blev 100 000 väljare uppringda i S-kampanjen med ett förinspelat meddelande från Stefan Löfven. Nu vill läsaren Monica Ernbo att han ska ringa upp igen.
DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Kära Stefan Löfven!

Du ringde till mig tidigt på valdagen. Du ville att jag skulle delta i ett samtal om Sveriges framtid via telefon. Jag förstod ju att ditt syfte just då var att försöka samla nya väljare under valkampanjens sista skälvande timmar. Jag blev överrumplad och la på. Jag var nog inte riktigt beredd på att du skulle ringa. Dessutom hade jag redan bestämt hur jag skulle rösta.

Men nu, Stefan, vill jag att du ska ringa till mig igen! Jag vill samtala med dig om den nya situation som Sverige befinner sig i. Nu sedan 13 procent av väljarna har röstat på ett främlingsfientligt parti i årets val! Vad kan du göra för att samla de övriga 87 procenten till en positiv och beslutsam motkraft? Vad måste du tänka på när du formerar ditt lag, det viktiga lag som ska styra Sverige de kommande fyra åren? Hur ska det laget se ut för att kunna bli den där starka, positiva motkraften? Det vill jag samtala med dig om nu!

Du har ju sagt att skolan är en av de allra viktigaste valfrågorna. Vad ska du göra för att ingjuta mod och framtidstro hos den unga generationen svenskar? Hur kan skolorna bidra?

Alla skolor, inte bara de mest framgångsrika! Hur ska fler unga människor kunna få den goda utbildning som ger framtidstro och skapar aktiva, ansvarstagande samhällsmedborgare?

Ännu viktigare för dig i valrörelsen var nog ändå jobben.

Vad ska du göra för alla de människor i Sverige som står utan jobb och känner hopplöshet inför framtiden? Vad ska du göra för att förhindra rädsla, uppgivenhet och likgiltighet? Vad ska du göra för att skapa en framtid även för dem? Så att de orkar ta nya tag och vara med och bygga ett nytt Sverige utan rädsla och främlingsfientlighet!

Allt detta vill jag samtala med dig om, Stefan! Jag hoppas att du ringer igen!

Monica Ernbo

Saltsjö-Duvnäs