ÅSIKT

Det handlar inte om feminism, Amanda

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Den hycklande feministmannen kan vara en helt vanlig karriärist, skriver Antonia Jaksic i en replik till Amanda Schulin.

REPLIK. Hej Amanda!

Jag läste din debattartikel och den första tank som slog mig var att du hade blivit väldigt illa behandlad av din fd chef. Att bli särbehandlad på grund av sitt kön är aldrig något som någon människa ska behöva gå igenom.

Det fick mig att tänka på min goda vän. Hon jobbar på ett stort företag i Sverige och har, till skillnad från dig, en kvinnlig chef. Den här kvinnliga chefen som uttalar feministiska värderingar är väldigt snäll och go mot alla andra kollegor. Men mot min vän, som är kvinna och som står upp för sig själv, är hon riktigt, riktigt elak.

Det jag vill ha sagt är att det du råkat ut för mycket väl kan ha handlat om dåligt ledarskap snarare än en fråga om feminism.

"De rör sig ofta i flock och är noga med att lyfta varandra inför alla som vill (eller inte vill) lyssna.”

Jag kan säga på en gång att detta är en realitet bland både mina kvinnliga och manliga vänner. Jag kan uppge många incidenter där jag sett vänner lyfta upp sina vänner, det har dock inget med kön att göra. Som du beskriver kan det var provocerande för dig att ditt parti som är i framkant med feminismen, inte praktiserar den fullt ut på det sättet ni väljer att tolka den.

För mig är det till exempel mer provocerande att se kollektivism gå före individen. Det epitet dina manliga kollegor tillskriver sig själva, gör de för att de identifierar sig med de kollektivistiska värderingar vänsterfalangen står för, men inte praktiserar.

Motiveringen du anför, att de inte låter dig gå före för att du är kvinna, tänker jag dock inte skriva under på. De gör det för att de är karriärister och tänker på sig själva och sina vänner i första hand. Det är inte första gången vänstersidan inte lever som den lär!

Jag förstår inte att du är förvånad!

"Om kvinnor ska kunna höja sina röster måste ni ibland knipa igen."

Feminism för dig verkar vara något helt annat än vad det är för mig. För mig innebär det jämlikhet för både kvinnor och män, inte att det ena eller det andra könet utesluts.

Att det ena könet måste tystas, för att det andra ska ta plats är för mig som kvinna och feminist oerhört provocerande.

Allt gott till dig!

Antonia Jaksic

Moderat ledamot i

Stockholms läns landsting

ARTIKELN HANDLAR OM