ÅSIKT

I en seriös debatt ska man lyssna på varandra

Slutreplik från Björn Enjebo om supporterkulturen

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Precis som ”Tendens” svarar på min debattartikel så håller jag med om att supporterrörelsen är fantastisk men att vi också har problem. Vi har i flera av våra program i Radio Råsunda pratat om just detta. Efter att Tendens misslyckandes med att identifiera de riktiga problemen så känner vi oss manade att göra det i stället. Därför kommer vi att göra ett program där vi tar ämnet på allvar.

Målet är inte att sätta dit någon utan ett seriöst försök till att höja nivån på samtalet och kanske också i förlängningen på läktarna. Med det målet pratar man öppet och ärligt med de involverade. Man lyssnar, bemöter argument och tar till sig av deras.

Vi får på sätt och vis tacka ”Tendens” för att på sitt sätt ha fört upp ämnet på agendan. Nu tar vi vårt ansvar och för frågan vidare till en nivå där vi hoppas få med också dem detta handlar om.

Vad gäller ”Tendens” så har de för övrigt ca 45 minuter som de valde att inte använda i en intervju med Martin Wicklin, där både de själva och lyssnarna hade kunnat få en bredare bild. Varför detta valdes bort och fokus lades på det negativa kan endast "Tendens" svara på.

Då åsikter klistrats på mig känner jag också ett behov av att förtydliga en sak. Jag tycker självklart att alla ska få ha en åsikt i supporterfrågor. Jag önskar dock att när man sänder ett program i P1 eller publicerar en kolumn i Expressen – rikstäckande medier – så tar man ämnet på allvar och respekterar rörelsen. Det som skett de senaste dagarna har i mina ögon varit det motsatta.

Björn Enjebo

ARTIKELN HANDLAR OM