ÅSIKT

Skandal att Kanal 5 tillåts trakassera folk på gatan

Programledarna från ”Ballar av stål”, Hanna Widell och Pär Lernström tillsammans med ”En jobbig jävel”. Foto: PEHTER ENGSTRÖM
DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

När jag var ute och promenerade häromdagen såg jag en man klädd i kräftröd djävulskostym som ­rusade runt och skrek efter folk. Strax flög han på en äldre dam med sitt kraxande skrän och slog till hennes hatt så den for i gatan. Damen blev rädd och ledsen. Förlorade fattningen. Men den kräftröda vettvillingen brydde sig inte om tårar utan studsade vidare ­efter nya offer.

När jag passerat galenskapen blev jag tilltalad av en ung jänta som berättade att hon arbetade för Kanal 5, att det jag bevittnat var en variant på dolda kameran och hette ”Ballar av stål”. Jag frågade om hon talat med den gamla damen och bett om ursäkt, men flickan svarade att hon inte hade hunnit. Jag antar att en ledsen och rädd tant är dålig tv och därför ointressant för dessa ungdomar på televisionsunderhållningens skuggsida.

Jag vill att folket från Kanal 5 ska förbjudas att trakassera folk på det här sättet. Jag vill kunna gå på stan utan att behöva plågas av narcissistiskt störda nöjesprofiler.

Lasse Ulander, Sthlm