ÅSIKT

Nu skriver vi in dig i vår pjäs, David Lindén

Slutreplik om ”Det sovande folket”

DEBATT

Slutreplik och svar på David Lindéns replik ”Reinfeldt har svarat men ni har inte lyssnat”, publicerad den 20 augusti.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I vår debattartikel ställde vi fem frågor till statsminister Reinfeldt, samt bjöd in honom att se vår föreställning. Vi fick som väntat inget svar från honom. I stället svarade David Lindén, som inte alls har med saken att göra, och förklarade att statsministern visst har pratat om boken. I en intervju 2006.

Det Lindén inte nämner är att statsministern då blev överrumplad i direktsändning och att de svar som gavs mest gick att likna vid svävande undanflykter utan innehåll. Vi vill tillägga att även 2003 fick Reinfeldt, då gruppledare för M, frågor i Ekots lördagsintervju. Så visst, på punkten om han har yppat ett ord eller inte så har Lindén rätt. Men han har aldrig har svarat på hur han nu ställer sig till innehållet.

Visst kan man ifrågasätta att vi ställer Reinfeldt mot väggen för vad han skrev som MUF-ord- förande och riksdagsledamot 1993. Men att med en debattartikel där vi direkt vänder oss till ”vår tysta statsminister”, svara i hans ställe och på helt andra frågor är på gränsen till parodi.

Vi vill därför poängtera att våra frågor till Reinfeldt kvarstår. Vi kan också meddela Lindén att eftersom vi i vår pjäs vill dramatisera inte bara boken, utan även den ärliga berättelsen om hur vi lyckades sätta upp den, så kommer såklart Lindén att bli inskriven i manuset. Du kommer att lyfta föreställningen ytterligare ett steg i sin absurditet.

Jonathan Möller,

regissör

Ellen Gehlin,

skådespelare

ARTIKELN HANDLAR OM