ÅSIKT

Färre lever med låg ekonomisk standard i dag

Kent Persson (M) svarar om klassklyftor

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Kent Persson

Stefan Löfven hävdar i sin artikel att 2007 var året då sammanhållningen i Sverige var som störst. Men den som gräver djupare i statistiken ser samtidigt att då var över en halv miljon människor förtidspensionerade. Socialdemokraterna hade i flera år systematiskt drivit ut stora grupper från arbetsmarknaden och dolt dem i olika system. Vi tog över i en tid då 140 människor förtidspensionerades varje dag.

I Socialdemokraternas Sverige fanns kryphål och gräddfiler för de riktigt rika, medan vanligt folk beskattades hårt. Skolan hade tillåtits förfalla, trots larmrapporter från Skolverket redan i början av 2000-talet.

Det här var fel politik då och den är inte bättre i dag. Men det är denna tid som Stefan Löfven nu önskar sig tillbaka till.

Kombinationen av Alliansregeringens reformer och stimulanser har gjort att svensk arbetsmarknad har utvecklats bättre än i jämförbara länder.

Andelen människor som lever med låg ekonomisk standard har minskat med en tredjedel sedan 2007, från 2,2 till 1,3 procent. Andelen barn som lever med låg ekonomisk standard har mer än halverats sedan 2007.

Skiljelinjen är tydlig i svensk politik. På den ena sidan står alliansregeringen, med väl förberedd och ansvarsfullt finansierad politik som värnar sammanhållningen i vårt land, genom att sätta jobb och kunskap först. På den andra sidan står ett ofärdigt vänsteralternativ som drömmer sig tillbaka till en politik som byggde upp ett rekordstort utanförskap och en skola i förfall.

Kent Persson

Partisekreterare Nya Moderaterna

ARTIKELN HANDLAR OM