ÅSIKT

Välkommen till nya Aftonbladet Debatt!

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Äntligen är sommaren slut!

Aftonbladet debatt är tillbaka med två nya sidor redo att leverera åsikter, insikter och nya tankar. Vi finns här sju dagar i veckan och vänder oss till dig som är nyfiken och som gillar att byta tankar med andra, även dem du inte håller med.

Varje dag vill vi diskutera samtidsfrågor som berör oss i Sverige och, för den delen, människor i andra delar av världen också.

Jag kan inte lova att du kommer gilla allt vi publicerar, vad jag lovar är att ge dig texter som får dig att känna och tänka, bra eller dåligt. Vi strävar efter att hitta de bästa pennorna, mest spännande profilerna och de kunnigaste personerna inom varje område, oavsett om det handlar om sport, politik, miljö, underhållning, sjukvård eller skolfrågor.

Varje helg ökar vi trycket och inleder med fredagskrönikor, skrivna av mig eller av Sofia Mirjamsdotter, en av Sveriges främsta experter på sociala medier.

På lördagar kan du i papperstidningen läsa Fusklappen, där vi summerar veckans hetaste debatter och samtalsämnen.

På söndagar korar vår expertpanel veckans mest framgångsrika debattör i Debattduellen.

Undrar du över publiceringsbeslut eller policyfrågor som rör Aftonbladet? Eller har du andra frågor som du funderar över? Idag får Lennart C Johansson i Borlänge svar på varför TV 4 inte respekterar andra länders nationalsånger. Mejla oss din fråga på [email protected] så ser vi till att du får svar av rätt person, antingen på tidningen eller utanför.

För att kunna göra Sveriges bästa debattsidor behöver vi din hjälp. Debatten pågår ständigt här på aftonbladet.se/debatt. Varje morgon vaskar vi fram dagens tre hetaste debattämnen som vi vill höra din åsikt om. De skarpaste läsarinläggen dyker titt som tätt upp i tidningen under vinjetten Läsardebatten. Tycker du att vi är fel ute med våra ämnen? Kom med egna förslag! Du kan när som helst starta egna diskussioner här på vår debattsajt.

Självklart är vi intresserade av dina synpunkter på vår debatttext i dag, där Norman Tjombe från människorättsorganisationen LAC och Gabi Björsson från Afrikagrupperna kritiserar de låga ersättningarna till och exotiseringen av deltagarna i SVT:s nya underhållningsserie ”Den stora resan”.

Hjälp oss göra Sveriges bästa debattsidor och debattsajt. Berätta hur vi lyckas och ge oss tips på hur vi kan bli bättre, mejla oss på [email protected] eller gå in på webben och diskutera.

Det blir en het höst! Varmt välkomna till Aftonbladet Debatt.

FAKTA

Varje dag på Aftonbladet Debatt

Bloggat

Vår bloggredaktör guidar dig i bloggvärlden – vad har skrivits om dagens debattämne?

Fakta

I anslutning till varje text berättar vi vem som tycker vad – och guidar dig genom debatten.

Listor

Varje dag listar vi mest lästa och mest kommenterade artiklar.

Skriv till oss!

SMS, e-post eller gammal hederlig post. Utvalda inlägg hamnar också i papperstidningen.