ÅSIKT

"Sluta ömka dig själv Sanna"

Lisa Magnusson tycker att Sanna Bråding gör sig mindre än hon är.

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Lisa Magnusson.

I fredags befanns programledaren Sanna Bråding skyldig till narkotikabrott. 3 månaders fängelse fick hon. Själv menar hon på fullaste allvar att om hon hade varit man så hade folk minsann inte dömt henne, då hade alla bara tyckt att hon var tuff som åkte dit för kokain, "en riktig gangster".

Eh nej, Sanna, om du hade varit man och betett dig som lika mycket av ett offer som du gör nu så hade nog ingen tyckt att du var särskilt cool. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är du pysslar med. Du kunde ha hållit en låg profil om du hade velat, undvikit allt ståhej. Istället sålde du din story för dyra pengar och sitter nu och ömkar dig själv i Expressen. Typ visar upp ett hjärtformat block med dikter från tiden i häktet och säger att du har svårt att sova för du mår så dåligt av det som har hänt. Så beter sig knappast "en riktig gangster". Så beter sig en brud som försöker spela ut stackars-lilla-flicka-kortet. Men du är vuxen och ansvarar själv för dina handlingar, det är inte synd om dig.

Och även om det kanske inte känns så nu så är det fullt möjligt att komma igen efter det här, gudarna skall veta att folk har repat sig efter värre saker än så. När du väl suttit av dina 3 månader och vänder blad så tycker jag dessutom att du skall passa på att ge fingret åt Sveriges Radio. Liksom vad är det för pissig arbetsgivare som ger nån sparken för blotta misstanken om att hon på sin fritid har tagit kokain?

Ingen är perfekt, alla kan fela. Jag vill inte moralisera över dina gamla drogvanor, Sanna. Jag vänder mig bara emot att du verkar vara en lipsill, att det känns som att du inte verkar står för vad du har gjort. Det ger mig allergiska utslag när folk gör sig mindre än de är. Och av erfarenhet vet jag att såna mänskor inte är att lita på.

FAKTA

Bra: Färskpotatis. Finns det något godare?

Dåligt: Att Sverigedemokraterna nu är lika stora som Kristdemokraterna. Hallå, folket! Vad är det för fel på er?

Lisa Magnusson, 26, skriver krönikor för Aftonbladets Kvinna-sajt. Läs hennes blogg här.