ÅSIKT

Nu ska jag bli bloggare!

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Nu ska jag bli bloggare! För ett par månader sedan visste jag knappat var det var. En blogg är en dagbok på nätet. Någon har jämfört bloggarna med ett vykort. Innehållet kan variera, texten är kort, helst kärnfull och personlig och lämnar mycket osagt. Just det är lite häftigt, allt behöver inte vara färdigtänkt.

Det sker en explosion av nya bloggare. Vem som helst kan bli bloggare och det snackas om att det finns drygt två miljoner bloggar på nätet just nu.

Jag förstår inte varför jag inte har tänkt på att bli bloggare tidigare. Fler borde bli det. Det är mycket som behöver sägas och skrivas. Demokratin fungerar illa, myndighetsraseriet och oändliga regelsystem håller på att ta död på tillväxten och människors möjlighet att påverka sin vardag.

Framtidsdebatten har liksom tynat bort. Politik är inte lika roligt som förr. Skillnaderna mellan partierna är små och ju närmare vi kommer ett val, desto mer förutsägbar blir det politiska propagandan. Men tillvaron handlar inte bara om politik. Varför diskuterar vi inte livets mening? Eller varför inte leverera lite skvaller om arbetet på debattredaktionen? Annat skvaller är också av intresse. Allt är möjligt på bloggen. Vi ses kanske!

ARTIKELN HANDLAR OM