ÅSIKT

Ringholm hade rätt!

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Bosse Ringholm hade rätt! Polisen är slö. Ända sedan mitten av 1990-talet har polisväsendet innehaft bottennoteringen i Svenskt kvalitetsindex (SKI) årliga undersökning. Nu rasar polisen ytterligare i trovärdighet hos brottsoffren i den undersökning som publicerades i går. Förklaringen är enligt utredaren Jan Eklöf är att polisen är för dålig på att klara upp brott.

Det är ingen nyhet att polisen har problem – det är för många bakom skrivbordet och för få ute på fältet. Jag undrar hur länge polisen tillåts ha så dålig trovärdighet utan att något görs åt situationen. Var är du Tomas Bodström? Skattemoralen sjunker givetvis när folk inte tycker att de får valuta för skattepengarna.

SKI:s undersökning visar också att folk är missnöjda också med äldreomsorgen, och att glädjen över maxtaxan på dagis tycks ha lagt sig. Men det finns en sak vi svenskar svärmar för och det är tandläkaren. Det har ingen betydelse om han/hon är i privat eller offentlig regi. Tandläkaren har vunnit våra hjärtan. Trots att ett besök är svindyrt och till råga på allt kan göra väldigt ont.

Lotta Gröning