ÅSIKT

Att kidnappa Maud – en otroligt dum idé

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vem vill kidnappa Maud Olofsson? Det var den första tanken som dök upp när jag såg att centerledaren nu skyddas mot kidnappare efter miljardaffären.

Det är sannerligen en ny sits för centerpartiet. Det var inte många år sedan folk fnyste föraktfullt åt partiet och dess politik. Man eldade med broschyrer om hur centern skulle få hela Sverige att leva. För att inte tala om ilskan inom näringslivet över kärnkraftsmotståndet. Det var på den tiden som tv-tittarna en kväll fick se dåvarande partiledaren Olof Johansson klädd i kostym och med en portfölj på huvudet vada omkring i ett vattenbryn. Ingen begrep varför men slutsatsen var att politiker gör allt för att synas.

Kidnappningshotet ska givetvis tas på allvar, men att kidnappa Maud är en otroligt dum idé. Pengarna behövs inom rörelsen. Kanske bygger de ett nytt högkvarter med neonskyltar, kanske får burhönsen lite bidrag till ett bättre liv. Det behövs mer broschyrer om landsbygdsutveckling. Det skulle inte förvåna mig om partiet om en tid upptäcker att de faktiskt behöver en egen tidning.

Lotta Gröning