ÅSIKT

Religionen bör diskuteras precis som allt annat

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Religionen har en stor betydelse för väldigt många människor. Att ha någonting att tro på är viktigt i livets berg- och dalbana. Oavsett om vi tror på Jesus eller Muhammed eller att allt som sker är retionellt och går att förklara, så tror vi. Tron skapar känslor.

Tolkningen av de religösa skrifterna har ofta ställt till många problem världen över. Vi ser det inte minst nu när många fanatiker tar religionen som täckmantel för terrordåd. Eller i Sverige där bibeltrogna väljer att bokstavstolka vissa delar av bibeln så att den passar det syfte man vill uppnå. Det kan vara allt från hets mot homosexuella till ett allmänt motstånd till kvinnliga präster. Ofta känns debatten så förlegad med tanke på den verklighet vi lever i. Påvens banbullor mot kondomer och barnbegränsning är ett ypperligt bevis på hur farligt det är när en bokstavlig tolkning av religösa texter får råda.

Men religionen bör diskuteras precis som allt annat. Idag har vi en debattartikel som hävdar att Jesus aldrig funnits. Vad tycker ni om religionens roll och om Jesus? Mejla oss: [email protected]

Lotta Gröning