ÅSIKT

Varghatet tar sig obehagliga former

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Nyligen såg jag att ett fackeltåg ordnades i Mora i syfte att protestera mot rovdjurspolitiken och i synnerhet mot vargen. Det var ett spontant arrangemang och olika röster från tåget spottade ut sitt hat mot vargen och krävde att den skulle utrotas.

Hatet tar sig obehagliga former. Djur hetsas till döds, de jagas i mil av sadister på snöskotrar eller fyrhjulingar. Ju brutalare de kan dödas desto bättre tycks det vara.

Men det är inte bara rovdjuren som är besvärliga. Älgarna äter upp skogen, rådjuren tar våra äpplen, hundar bajsar på trottaren och vi ska inte tala om allt äckligt hästskit som ligger lite här och där i naturen. Fåglarna, tvi vale vad äckligt. Det är mycket vi behöver utrota. När vi har kommit tillrätta med de äckliga djuren kanske vi ska börja snegla på allt annat som inte passar in och stör vår frid. Skrikiga ungar kan vi deportera, för att inte snacka om alla brottslingar. Skicka dem till Rumänien vet ja! Gamlingar som kräver tid och luktar illa. Ättestupan hade vi förr.

Det är ju logiskt, eller hur?

Men jag bara undrar: Var är toleransen? Vad tycker ni?

Mejla oss [email protected]

Lotta Gröning