ÅSIKT

Alla vill bara läsa om sitt

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Alla är vi insnöade! Det är så lätt att vi fastnar i vår egen lilla värld. I dag har jag tagit emot några samtal med skäll på Aftonbladet för att vara för Stockholmscentrerat. I Norrbotten får NSD skäll för att bara satsa på Luleå. Jag läste VLT:s hemsida i går och fann att tidningens tredje viktigaste nyhet var att en Västeråsjournalist leder utfrågningen av ärkebiskopskandidaterna. Vem som blir ärkebiskop var mindre intressant. Västeråsjournalisten är helt ointressant för alla som bor utanför Västerås.

Varför vill alla bara läsa om sitt? De lokala nyheterna är utan tvekan de mest efterfrågade. Samtidigt, när jag tänker efter är allt egentligen lokalt. Globaliseringen är lokal. Det som händer i Indien är lokal utveckling där.

Centrum, var är det? Bara ett gammalt 60-talsord utan någon gemensam nämnare. Centrum kan vara allt från systembolaget till den enskilda människan. Återstår då att fundera över varför vi blir så förbannade när vi inte får läsa våra egna lokala nyheter i alla tidningar. Eller varför vi retar oss på att det skrivs så mycket om andra. Vad tror ni, mejla oss [email protected]

Lotta Gröning