ÅSIKT

Vallöftena haglar över oss

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

"Alla ska med. Så enkelt är det." Så står det på en socialdemokratisk valaffisch och så står det på en moderat. "Vi har medvetet kopierat budskapet delvis för att provocera", säger moderaternas partisekreterare Sven-Otto Littorin.

En sak är säker, vi väljare får det inte lätt i årets valrörelse. Vallöftena haglar över oss. Vi ska få billigare tandvård, högre tak i föräldraförsäkringen, det blir en jättesatsning på unga och de gamla ska ryckas upp från sin eländiga tillvaro. Skolan ska få mer pengar och brottslingarna ska buggas. Var ska det här sluta? Finansminister Pär Nuder säger att ekonomin är god, men jag tvivlar nog lite. Riksbankschefen tror att räntan kan höjas upp till sju procent inom något år. Konjunkturinstitutet slår fast att det krävs besparingar i de offentliga finanserna med 10 miljarder eller också skattehöjningar. Dessutom kommer arbetslösheten att forsätta vara hög, över 4 procent.

Ursäkta, men jag blir mörkrädd! Till råga på allt tycker och lovar de lika, politikens huvudmotståndare. Förr hade de åtminstone olika löften. Känner ni er lugna inför valrörelsen? Mejla oss på [email protected]

Lotta Gröning