ÅSIKT

SOKs ageranden luktar maffiametoder

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Svenska olympiska kommittén åker ut i kylan efter vinterOS. Inte nog med att de stämmer små affäridkare som skapat en OS pizza, de tar också åt sig äran för den svenska medaljskörden. Nu lämnar skidförbundet kommittén i protest i mot detta skitsnack. Vi har gjort en långsiktig satsning, haft egna sponsorer som vi gärna velat hylla, men det var inte möjligt, säger Carl-Erik Stålberg som är ordförande för Svenska skidförbundet. Dessutom hotade SOK med att diskvalificera Tre kronor som guldmedaljörer eftersom de firade segern med hockyförbundet istället för med kommittén.

Helt klar luktar det lite maffiametoder av SOKs ageranden. Hur som helst tycks de helt inriktade på pengar och egen ära och mindre på folklighet och idrottsliga prestationer. Att ens komma på idén att ta ifrån Tre kronor medaljen för att de inte firade på deras fest visar tydligt att SOK sitter på för höga hästar och uppenbarligen tappat omdömet. Då är det någonting som har gått snett med idrottens representanter.

Det behövs en ny organisation för svensk idrott säger Carl-Erik Stålberg, tycker ni han har rätt? Mejla oss, [email protected]

Lotta Gröning