ÅSIKT

Heja Persson – bättre sent än aldrig

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Äntligen! En kompetent, självständig och stark karl som är erkänt skicklig. Jag törs lova att UD kan slänga ut alla jordglobar, Jan Eliasson behöver inte sitta och leta efter länderna. Han vet med säkerhet vad Phuket ligger.

Nu tänds säkert ett hopp hos alla besvikna socialdemokrater och alla oroliga inom oppositionen. Vi fick en kollektiv skrämselhicka av Bosse Ringholms utnämning. Men nu kan vi andas ut. Av kommentarerna att döma är Jan Eliasson efterlängtad av många och framför allt accepterad av de allra flesta. Det var bara K G Bergström från Rapport som på presskonferensen ifrågasatte hans kompetens eftersom han inte varit minister. Men han har varit allt annat och sällan har en "kalle bakom" en sådan stor kompetens. Jag har själv varit förvånad över hur han stått ut att lotsa alla mindre kunniga utrikesministrar. Det var med andra ord inte fel att kvotera in en man på utrikesministerposten denna gång!

Heja Göran Persson, Jan Eliasson borde ha blivit minister för länge sedan, men bättre sent än aldrig. Kors i taket måste jag säga för egen del. För första gången är jag odelat positiv till en ministerutnämning.

Lotta Gröning