ÅSIKT

Dom kanske har roligare i Italien?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är valrörelse i Italien. Häromdagen var det slutdebatt inför valet på söndag. Premiärminister Silvio Berlusconi mötte sin utmanare Romano Prodi.

Den italienska valrörelsens främsta kännetecken har varit råsopar. Romano Prodi, som var försynt ordförande för EU-kommissionen, har stigit fram i ett nytt ljus. "Du klamrar dig fast vid siffror som ett fyllo gör kring en lyktstolpe, inte för att bli upplyst utan för att hålla dig upprätt", utbrast han till Berlusconi. Premiärministern svarade med att kalla Prodi för en nyttig idiot som leder ett gäng kommunister.

Det är lite skillnad. Här blir Fredrik Reinfeldt upprörd över att kallas för högerspöke. Och Göran Persson blir sur över stämpeln som betonghäck. Dom kanske har roligare i Italien? Blir det mer liv i en valrörelse när smockorna hänger i luften? Väljarna lär ju vakna till liv i alla fall och fundera över vad som händer. Jag tror inte att de italienska väljarna är mindre upplysta än vad vi är. De är i alla fall lika osäkra på hur de ska rösta.

Vad tycker ni, ska den svenska politiken bli mer brutal?

Mejla oss [email protected]

Lotta Gröning