ÅSIKT

Vad händer nu med junilistan?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

- Jag vill inte se 10 000 vindmöllor i fjälltrakterna och Östersjön som en lösning på vår energifråga, sade Lars Wohlin och hoppade av junilistan. Istället går den f d riksbankschefen och en av junilistans grundare till kristdemokraterna. Mest chockad torde Nils Lundgren ha blivit. En skilsmässa brukar ändå föregås av gräl, sa Nils Lungren i en kommentar. Men vi har varit så sams.

Vad händer nu med junilistan? Styrkan har ändå varit spännvidden i politiken. En sosse och en kristdemokrat sida vid sida. Några nya intressanta riksdagskandidater har inte junilistan presenterat. Dessutom ska de vädja till väljarna om att köpa aktier i partiet så de kan finansiera valrörelsen. Det är nog inte så många som satsar 10 000 spänn för att partiet ska komma in i riksdagen. Särskilt när risken är överhängande att pengarna inte ger utdelning och inte betalas tillbaka. Det är en dålig investering.

Det ser onekligen tufft ut för Sverige mesta uppstickarparti. Det är synd. Jag helt övertygad om att svensk politik behöver nya krafter för att vakna till liv.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM