ÅSIKT

"Skiljelinjen går mellan fler eller färre bidrag"

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Tänk om det håller på att inträffa ett politiskt systemskifte? Tanken slog mig häromdagen när jag tänkte på hur den moderata politiken görs sossevänlig. Det är fantastiskt egentligen att moderatledaren tar strid för kollektivavtalen och vägrar ta bort skatter som bara gynnar höginkomsttagare. Socialdemokraterna å sin sida har blivit mer socialliberaler. De flirtar också med höginkomsttagare och kanske framför allt den gyllene medelklassen. Enigheten är stor om att alla behövs i dagens samhälle.

Problemet för många väljare är att partierna har samma budskap. Den stora skiljelinjen går mellan fler eller färre bidrag. Men det löser inga som helst grundproblem i samhället. Det är bara en ideologisk träta. Bakom den finns ambitionen hos både moderater och socialdemokrater att minska arbetslösheten.

Vi har haft vänstervindar, högervindar och nu har vi alltså mittenvindar. Denna politiska enighet är ett tecken på att den ekonomiska politiken inte förmår att lösa problemen. Det krävs någonting helt annat. Vad tror ni?

Mejla oss:

Lotta Gröning