ÅSIKT

Sverige är bäst i Europa

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vi lever i den bästa av världar eller vi har 12 års elände bakom oss och enorma problem. Vi är Dunderkarlsson och Dysterkvist och tillvaron är svart eller vit. Det är min absoluta slutsats från gårdagens budgetdebatt. Det är bara att välja vem du vill tro på och så rösta rätt i valet.

Men jag erkänner, det är inte lätt att vara väljare. Även om politikerna berättar för oss hur allt ligger till brukar de ha fel. Prognoserna slår sällan in och det är lite si och så även med vallöftena. Men just nu är i alla fall ekonomin god. Det var samtliga eniga om. Sverige är bäst i Europa. Finansministern berömde regeringen och samarbetspartierna för alla goda insatser de gjort för att öka tillväxten. Alliansen konstaterade att det är tur att världsekonomin är bra.

Ingen berömde märkligt nog det svenska folket. Det är lite snarstucket tycker jag. Det var i alla fall folket som sa nej till EMU. Trots att maktetablissemanget gjorde allt för att övertyga oss om vikten av att rösta ja. En starkt bidragande orsak till den goda ekonomin är trots allt att vi står utanför valutaunionen. Varför säger ingen det?

Lotta Gröning