ÅSIKT

Släng förslaget i papperskorgen!

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Hur kan en statlig utredning få presentera så många knasiga förslag utan att ha en ordentlig faktagrund att stå på? Jag är minst sagt förvånad över de stolligheter som Ansvarskommitténs olika ledamöter presenterat de senaste dagarna.

1) Bara regionerna blir större då ökar tillväxten. Det finns inga som helst belägg för det i någon forskning. Gnosjö var länge Sveriges tillväxtmekka. Nu ligger Haparande i topp.

2) Bara regionerna blir större har vi råd att bota fler sjukdomar. Jag misstänker att Ansvarskommittén satt inlåst på något Spa när diskussionerna rasade som värst om nödvändigheten att prioritera inom vården. Kostnaderna för sjukvården är som ett svart hål. Om vi så tar landets hela BNP och lägger på sjukvården är hålet fortfarande svart. Vi lever längre, botar allt fler sjukdomar och har helt enkelt inte pengar till allt vi skulle kunna göra.

3) Bara regionerna blir större blir det lättare att åka kollektivt. Pyttsan, vädret kanske också bli bättre? Jag åker ibland tåg mellan Stockholm och Västmanland. Länsgränen är inget problem, snarare SJ. Klarar inte ledningarna för bolagen inom kollektivtrafiken av att samordna och samverka. Avskeda direktörerna!

Fredrik Reinfeldt. Du gick till val på att avbyråkratisera Sverige. Säger du ja till ansvarsutredningen har du brutit det löftet med råge! Släng förslaget i papperskorgen.

Lotta Gröning