ÅSIKT

Mona Sahlin gör som lilla Sylvia

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Lovisa, 4, tittar gärna på barnprogrammet ”Höjdarna”. Där finns Sylvia, en söt rosa tjej med stora tänder och tandställning som är djupt kär i en grön, cool kille som heter Lipton. När Sylvia ska välja sitt lag i brännboll väljer hon först Lipton och sedan Lipton igen. De andra skriker åt henne: du kan ju inte välja Lipton två gånger, du måste ha fler med i laget.

Men nu ser jag att Mona Sahlin har gjort samma sak som Sylvia. Hon har valt Stefan Stern två gånger. Dels ersätter han Jan Larsson som riksdagsgruppens sekreterare, dels blir han vice partisekreterare på 68:an.

Mona Sahlin, du kan väl inte ha Stefan Stern på två tunga poster! Det bör vara en skiljelinje mellan partiet och riksdagsgruppen. Det stora problemet för socialdemokraterna är att partiet under årens lopp blev ett med regeringen. Då brakar det åt skogen. Partiet måste vara en blåslampa på riksdag och regering. Partiet måste vara självständigt i sin politiska utformning, i sin kritik och framtidsanalys. Det behövs inga riksdagskontrollanter på partistyrelsen.

Jag tycker också att Stefan Stern är en bra person. Men han kan inte slå bollarna och fånga dem samtidigt.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM