ÅSIKT

Mer humant bygga fattigbaracker

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Bostadsbrist gäller bara för dem som inte har några pengar. Högern försöker lösa en illa fungerande bostadspolitik med att folk ska få köpa sin bostad och att skatterna ska sänkas. Vänstern håller fast vid sina bidrag. Ungarna ska ha chansen till eget boende genom stöd från staten. Har vi hört det förut?

Därutöver bryr sig ingen om alla de människor som är inte är fina nog att få hyra. De kan ha betalningsanmärkningar, de kan ha missat hyran med två veckor eller blivit vräkta. De kan ha ett mindre uppskattat socialt beteende. I dag tvingas många flytta in hos vänner och bekanta, en del är uteliggare och andra bara försvinner.

Men det är inte intressant för politiken. Villägarnas höga fastighetskatter är en mycket viktigare fråga. Men jag undrar varför Sveriges politiska partier inte står för den politik de bedriver? Det vore mer humant att bygga fattigbaracker för mindre bemedlade personer än att som nu låta dem sova på en offentlig toalett. Om de har tur vill säga. Det är inte alltid det är öppet.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM