ÅSIKT

Oj, vad det osar hett

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Nu framkommer nya uppgifter i turerna runt folkpartiets spionage på det socialdemokratiska nätverket SAP-net. Partisekretare Johan Jacobsson hade fingrarna längre ner i syltburken än vad vi hittills fått veta. Jacobsson har själv sagt att han uppmanat ”spionen” Per Jodenius att ta kontakt med medierna för att avslöja intrånget. Men det var inte så det gick till enligt Expressenjournalisten Niklas Svensson och spionen själv, Per Jodenius. De menar att syftet med att ge inloggningsuppgifterna för SAP-net till Niklas Svensson var att hitta så många skandaler som möjligt.

Oj oj oj, vad det osar hett!

Är det bara jag som undrar varför inte de övriga i alliansen på allvar ställs mot väggen för att svara på frågan hur mycket de egentligen visste om detta Leijongate?

Alliansen är ju ett! De samarbetar intimt om allt. Partisekreterare, pressekreterare och partiledare går ju hand i hand. Det handlar om kampen om makten! Det nära samarbetet har de aldrig förnekat, tvärtom lyft fram som ett tungt skäl till varför de ska få regeringsmakten.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM