ÅSIKT

Göran Persson slåss mot sig själv

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I går kväll var den slutgiltiga debatten mellan regeringsalternativen i detta val. Argumenten hade vi hört förr, nästan till leda. Men nu handlar det mindre om politik och mera om trovärdighet. Är Fredrik Reinfeldt trovärdig?

Jag väljer att inte svara men konstaterar att han är skicklig. Han har dels lyckats redera ut skillnaderna inom det borgerliga blocket. Dels lyckats radera ut dem också till socialdemokraterna. Förlorar socialdemokraterna valet på söndag gör de detta delvis på grund av arbetsmarknadspolitiken. Det som i alla tider varit partiets kärnfråga och bästa trofé.

Göran Persson slåss mot sig själv. Kan han vända den negativa bild som florerar omkring honom som pampig och självgod? Kanske, jag börjar tycka lite synd om honom och jag är säkert inte ensam.

Valrörelsens uppenbara brist på kvinnor gör Maud Olofsson och Maria Wetterstrand till vinnare egentligen oavsett hur de går för partierna i valet. Men både centern och miljöpartiet kan flytta fram sina positioner. Centern tack vare alla högermänniskor som nu älskar dem och miljöpartiet som blir garanten för förnyelse i vänstersamarbetet.

Spännande blir det i alla fall!

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM