ÅSIKT

Kändisar ska rädda folkpartiet

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag såg att kändisar ska rädda folkpartiet. Det kan nog vara klokt. Just nu är det bara Marit Paulsen som är riktigt rumsren. Vad jag vet har hon varken spionerat eller förlorat körkortet. Det är hon för närvarande ganska ensam om inom folkpartiet.

Därför är det uppfriskande med lite nya namn. Partiet har tillsatt ett antal kriskommissioner och en av dessa ska ta upp frågan om Etik & Moral. Det är nog många som applåderar om partiet på allvar tar itu med den frågan. För att bli trovärdig måste man leva som man lär och inte bara dela ut pekpinnar till skolbarn.

I Etikkommissionen är Stefan Einhorn ordförande och det är bara att gratulera till ett sådant spännande namn. Han får sällskap av biskop Caroline Krook, som för övrigt också tassat i rättvisans utmarker när hon för något år sedan anklagades för intrång hos grannen. Hon gick visst in till grannen och sänkte ljudet på en skrålande radio. Det finns faktiskt gränser för vad en biskop kan stå ut med.

Men några politiker får också komma i retur. Birgit Friggebo är en sådan. Varför inte. Hon har gett namn till vårt mest populära och billiga hus. Vi glömmer henne aldrig som allsångsledare. Hon kan säkert hjälpa Leijonborg att hålla tonen.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM